Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 45 anys i veí de Vallbona d'Anoia, després de relacionar-lo directament amb la denúncia d'una dona que, a final de gener, va explicar que algú podria estar controlant la càmera del seu ordinador portàtil.

La víctima havia comprat dos ordinadors a un home que els recollia a les deixalleries i després els venia. La policia va comprovar que els dos ordinadors tenien un programa ocult que gravava vídeos i feia fotografies amb la càmera del dispositiu, i van trobar indicis que el venedor seria qui els controlava. Finalment, van entrar al domicili del venedor, on van trobar una gran quantitat de dispositius i material informàtic.

Poc després de comprar els ordinadors, la víctima va localitzar al disc dur fotos i vídeos d'ella i del venedor que havien estat fetes amb la càmera del portàtil sense el seu coneixement. Davant aquests fets la mateixa víctima va portar l'aparell a una botiga d'informàtica, on li van confirmar que tenia instal·lat un programa ocult que gravava vídeos i feia fotografies amb la càmera del dispositiu.

Ràpidament es va posar en contacte amb una amiga que també s'havia quedat un ordinador del mateix venedor per informar-la dels fets i van comprovar que també tenia instal·lat el programa i que hi havia fotografies seves que ella no havia fet.

Agents policials van analitzar els dos portàtils i van constatar que en ambdós ordinadors s'hi havia instal·lat un programa per gestionar remotament les càmeres, el qual s'iniciava automàticament amb l'inici del sistema de manera oculta. També van comprovar que al disc dur d'un dels portàtils hi havia imatges i vídeos de la denunciant, la seva parella i del mateix venedor, totes fetes amb la càmera del dispositiu.

Els policies també van trobar als ordinadors indicis que el venedor dels portàtils era la persona que estaria controlant remotament les seves càmeres.

Davant aquests fets, el 2 de juliol es va fer una entrada i perquisició al domicili del venedor. Els agents hi van intervenir gran quantitat de telèfons i material informàtic. De l'anàlisi de part del material intervingut els agents van determinar que l'home estaria controlant des del seu domicili les càmeres de diferents dispositius que hauria venut a tercers.

La investigació continua oberta i no es descarta que de l'anàlisi de la resta del material intervingut puguin aparèixer noves víctimes.