Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes de nacionalitat espanyola, de 32, 46 i 53 anys i veïns de Cerdanyola, Gavà i Terrassa, com a presumptes autors dels delictes d'estafa i extorsió. L'arrest va tenir lloc el 2 de juliol passat, després que a mitjans de juny un veí de la Seu d'Urgell denunciés que havia anat adquirint objectes a comercials que es personaven al seu domicili i que pagava aquestes compres amb microcrèdits. Tot i això, l'agost de l'any passat va rebre la visita d'unes persones que li van oferir avançar part dels diners per estalviar-se interessos. Posteriorment, va realitzar pagaments en metàl·lic i també li van donar l'opció de retornar objectes a canvi d'abonaments, fins adonar-se que les quotes no es rebaixaven.

En el moment de sospitar que podria haver estat una víctima d'estafa, els detinguts l'haurien amenaçat i intimidat, a més d'exigir-li més diners en metàl·lic. En les visites a casa seva, on el denunciant viu sol, li haurien dit que anirien a veure al responsable de l'empresa on treballa per explicar els seu deutes, que li traurien de la nòmina i que el col·locarien en la llista de morosos. Davant aquestes pressions, i en sentir-se intimidat, va anar pagant fins a sumar un total de 30,450 euros, xifra que es situa molt per sobre del que havia finançat, a banda del valor dels objectes que els havia entregat.

La investigació va poder determinar la identitat de les tres persones, totes amb antecedents per fets de la mateixa naturalesa. Tot apunta que aquestes persones tindrien contacte directe amb comercials que realitzen el porta a porta i que deriven a financeres els pagaments i, donada la permeabilitat de la víctima i el seu aïllament, van aprofitar per estafar diners en base els seus deutes. El cas continua obert i no es descarten noves imputacions. Els tres detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.