La Policia Local de Manresa i dos presumptes lladres van protagonitzar ahir a la matinada una persecució amb cotxes de pel·lícula en la qual els fugitius van arribar a circular a 130 quilòmetres per hora i a entrar en diversos carrers en direcció contrària, segons van informar ahir fonts policials. Els agents mai van perdre de vista el vehicle i la persecució va acabar amb la detenció dels dos ocupants del vehicle, que va quedar atrapat en un camí.

Els fets en qüestió van tenir lloc divendres a la matinada cap a quarts de sis quan una patrulla de la Policia Local que passava pel passeig del Riu de Manresa va veure que la porta d'un local d'oci estava forçada i un individu que corria.

Davant d'aquesta situació, els agents van ordenar a aquest home que s'aturés, però no els va fer cas, va entrar en un vehicle en el qual ja l'esperava un altre home i van fugir en direcció cap a Sant Joan de Vilatorrada.

Va ser en aquest moment quan va començar la persecució dels dos sospitosos. La patrulla policial va activar els llums prioritaris i també les sirenes del vehicle, un indicacions, però, que tampoc van fer aturar el cotxe dels dos lladres.

També segons va explicar la Policia Local, el vehicle cada cop accelerava més i circulava amb una temeritat manifesta, a gran velocitat i fins i tot va entrar perillosament a diversos carrers en direcció prohibida.

El vehicle amb els fugitius va arribar a circular a 130 quilòmetres per hora però en cap moment va deixar enrere els policies que l'anaven seguint.

Després de circular a aquesta alta velocitat, el vehicle va deixar la carretera per introduir-se en un camí on finalment va quedar bloquejat. Aleshores, un dels homes va intentar fugir a peu sense èxit, mentre que l'altre va mantenir-se a l'interior del vehicle.

D'aquesta manera, finalment, tots dos van poder ser detinguts pels agents de la Policia Local. Es tracta de dos homes, un de 31 anys i nascut a Santpedor i un altre de 41 anys i natural d'Artés, als quals s'imputa un presumpte delicte de robatori amb força. També s'acusa el conductor de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit.