Un incendi ha cremat des d'aquest migdia la nau número 1 de l'empresa Bo de debò al polígon Clot del Tufau de Sant Vicenç de Castellet. Actualment són onze les dotacions dels bombers, Protecció Civil i voluntàris d'ADF que estan treballant per apagar les flames que han cremat, de moment, un 75% de la nau, segons fonts dels Bombers de la Generalitat. Els serveis d'emergències han rebut l'avís a les 14.15h i no hi havia ningú a les instal·lacions de l'empresa on tampoc hi ha havia activitat. També s'ha desplaçat al llocs dels fets un helicòpter que està sobrevolant la zona. Actualment, els Bombers, després de més d'una hora i mitja treballant-hi ja han pogut controlar el foc i esta previst que es retirin "esglaonadament" a partir de les 23h. Per altra banda, una part dels ADF han dut a terme tasques de contenció del foc al Camí del Pla, ubicat a la part del darrere de la nau 1 de la fàbrica Bo de Debò, per evitar una propagació de les flames al bosc.

Els bombers de la Generalitat, juntament amb Protecció Civil i ADF han pogut controlar l'incendi:

Crema la fàbrica Bo de Debò de Sant Vicenç de Castellet

Crema la fàbrica Bo de Debò de Sant Vicenç de Castellet

Els Bombers controlen el foc de la fàbrica Bo de Debò

Els Bombers controlen el foc de la fàbrica Bo de Debò

La columna de fum generada a causa de les flames ha cridat tant l'atenció que els Bombers de la Generalitat han rebut més de 150 trucades d'avís:

L'empresa Bo de Debò consta de tres naus repartides pel polígon Clot del Tufau, la número 1 que és la que està cremant, és on hi ha ubicats els laboratoris, oficines, envasat i gran part de l'elaboració alimentària.

Aquesta empresa va començar a funcionar l'any 1942 amb el negoci familiar que d'una carnisseria es va convertir en supermercat, des de on es va començar a elaborar plats preparats. A mitjans dels anys vuitanta, els responsables van donar un gir al negoci i es van centrar en els plats preparats. L'any 2002 l'empresa va adquirir a Terrassa unes instal·lacions de 1500m2, on va començar l'expansió del negoci i no seria fins el 2011 que es construiria la planta de producció de 3500m2 que avui coneixem a Sant Vicenç de Castellet.

No és la primera empresa que s'incendia a Sant Vicenç

El mes de desembre de l'any 2013 a l'empresa Montana Colors SL va tenir lloc un incendi que va ferir de gravetat a dos treballadors. En aquest cas va ser a la nau que l'empresa tenia al polígon de les Vives. Les flames van cremar tot el material de pintura que hi havia en un pati interior de l'empresa, que limitava amb una nau de reciclatge. Una vintena de dotacions dels Bombers van treballar-hi per evitar que el foc afecti les naus del costat. Com a conseqüència del foc, dos treballadors de l'empresa van resultat ferits greus per cremades i van ser traslladats pel SEM a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Afortunadament en l'accident d'avui no hi havia cap treballador a la nau.