Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves acusats de dos robatoris violents i d'un furt comesos en estacions de tren del Bages.

Un dels robatoris violents amb els quals se'ls relaciona s'hauria produït el 14 de juny a la nit als FGC, a l'estació de Sant Vicenç de Castellet. La víctima va ser una navarclina de 20 anys i ella mateixa va explicar a Regió7 i a través de les xarxes socials que un dels joves li va robar el telèfon mòbil a l'interior del tren aturat a l'estació i va ser quan va baixar per perseguir el noi que l'hi havia sostret que van aparèixer més joves i un altre noi li va propinar un cop de puny a la cara. La noia tornava de treballar amb l'últim tren que sortia de Barcelona en direcció a Manresa.

La noia també va explicar que el maquinista es va adonar de la situació, va esperar que ella pogués tornar a pujar al tren i va activar el protocol que la companyia ferroviària té establert en aquests casos, de manera que quan el tren va arribar a Manresa, la policia i el SEM van atendre la jove navarclina.

Els dos delictes restants amb els quals es relaciona els detinguts són un altre robatori amb violència, en aquest cas a l'estació de Renfe de Sant Vicenç de Castellet, i un furt a l'estació dels FGC a Monistrol de Montserrat.

Tres dels autors van ser detinguts el dimecres 8 de juliol, un dels quals a Puig-reig i dos a Sant Vicenç de Castellet. L'última detenció, la del quart jove, es va fer dijous passat, 16 de juliol, a Sant Vicenç de Castellet.

Tal com informava Regió7 el 22 de juny, des de principi d'aquest any i fins a aquella data, s'havien produït un total de nou robatoris en trens i estacions de la Renfe a la comarca del Bages, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Durant el mateix període de l'any passat, en aquesta línia, al seu pas pel Bages se n'havien denunciat només dos.

Aquell mateix dia, Regió7 també publicava que els Mossos d'Esquadra havien portat a terme dues detencions de dos individus als quals acusaven de robatoris amb violència a la línia dels FGC al seu pas per Abrera.