El jutge de guàrdia de Manresa ha decidit aquest dimarts allargar 72 hores més la detenció de l'home que dissabte passat al vespre presumptament va agredir amb una catana quatre agents dels Mossos d'Esquadra, segons van explicar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En principi, el detingut havia de passar a disposició judicial avui al matí, però segons fonts coneixedores del cas, el jutge prefereix que l'home avanci en la seva recuperació abans de prestar declaració. Es tracta de les ferides que li va provocar un tret al braç que van disparar-li els agents per tal de poder-lo reduir després que l'home es mostrés molt alterat i agressiu i ataqués els mossos.

Els fets van passar dissabte al vespre quan agents de la policia catalana, juntament amb personal sanitari, es van desplaçar fins al domicili de l'home per efectuar el seu ingrés no voluntari de l'home en un centre psiquiàtric. Segons la policia i fonts coneixedores de l'agressió, aquest veí del municipi es va mostrar molt alterat i va anar a cercar una arma blanca de grans dimensions, amb la qual va atacar els agents, a un dels quals li va amputar dos dits. Un altre dels agents també va patir ferides de consideració i dos més van resultar ferits de caràcter lleu.

Davant l'agressivitat que mostrava aquest individu, i la impossibilitat de reduir-lo per altres vies, finalment, un dels agents va disparar i va ferir l'agressor en un braç provocant-li les ferides d eles quals ara es recupera. Els fets van passar en un domicili de la carretera de Vic de Moià, en un punt proper a l'entrada del municipi, cap a tres quarts de vuit del vespre. Els fets van comportar un ampli desplegament dels serveis d'emergències amb diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i d'ambulàncies i l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'oficina de Drets Civils denuncia informació falsa

D'altra banda, l'oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya, que dirigeix el manresà Adam Majó, ha denunciat la publicació d'informacions falses en relació a aquest cas. L'oficina ha explicat aquest dimarts a través de les xarxes socials que ha posat en coneixement de la unitat de Delictes d'Odi dels Mossos d'Esquadra la informació publicada per un mitjà de tendència ultra -Mediterraneo Digital- en la qual s'afirma que el detingut és magrebí i que a més a més, en el transcurs dels fets un dels agents va patir lesions als testicles. «Ni l'agressor és magrebí ni hi ha hagut lesions als testicles», afirmava l'esmentada oficina en una publicació a les xarxes socials realitzada ahir.