El manresà desaparegut aquest dijous a Salelles, Juan Manuel Zornoza Orozco, ha estat trobat sense vida aquest divendres al migdia. Malgrat que les primeres informacions apuntaven que l'home, de 68 anys, havia estat trobat viu, finalment fonts dels cossos de recerca han confirmat a quarts de tres del migdia la seva defunció. Segons han informat fonts dels Bombers a Regió7, el cos de la víctima ha aparegut a la zona de la serra de Gallcanta, a Sant Salvador, a quatre quilòmetres del punt on va ser localitzat el seu vehicle.

A 2/4 de 2 del migdia, una persona s'ha acostat al punt de trànsit, on es coordinava el dispositiu, alertant que uns motoristes havien vist una persona a terra a la zona de Gallcanta. Arran de l'avís s'han desplaçat fins al lloc dels fets efectius dels Bombers i dels Mossos, terrestres i també l'helicòpter, que han localitzat el cos de Zornoza ja sense vida. Aquest divendres a primera hora s'havia activat un ampli dispositiu de recerca per buscar el manresà, que es va perdre ahir a Sant Salvador de Guardiola Va ser president de l'Associació de Veïns de la Balconada de Manresa durant una vintena d'anys.

Dispositiu de recerca del manresà Juan Manuel Zornoza a Salelles

Dispositiu de recerca del manresà Juan Manuel Zornoza a Salelles

Segons van informar ahir fonts dels Bombers, els serveis d'emergències van rebre un avís a les 14.41 h que un home, que havia sortit de casa cap a les 9 del matí, encara no havia arribat a casa i no el localitzaven. El seu vehicle va ser trobat aparcat a l'ermita de Sant Sadurní de Salelles i testimonis van explicar que l'havien vist per la zona, encara que ahir al vespre no havia pogut ser localitzat. Per a la cerca es va activar l'helicòpter dels GRAE, que es va retirar al vespre, i 8 dotacions terrestres, que han seguit actives durant la nit.

Aquest divendres al matí s'han afegit a la recerca tres unitats canines, dues dels Bombers i una dels Mossos, i s'ha activat de nou l'helicòpter dels GRAE. En total, 26 efectius del cos d'emergències han treballat en la recerca. També s'ha desplaçat fins al lloc dels fets el grup de recursos operatius dels Bombers.

Segons han informat a Regió7 fonts dels Bombers aquest matí a primera hora, era previst portar a terme una recerca intensiva 500 metres al voltant de l'indret on va ser trobat el vehicle del desaparegut, just darrere de l'ermita de Salelles, i una recerca extensiva cap a punts de la zona als quals es podria haver dirigit l'home d'excursió.

Fonts dels bombers han explicat que ahir al migdia familiars de Zornoza van poder contactar amb el manresà per telèfon, i que aquest matí han tornat a provar de localitzar-lo però no ha agafat les trucades, malgrat que el seu mòbil donava senyal. Finalment ha estat trobat mort aquest divendres al migdia.