Manresa ha viscut el matí d'aquest dijous els dos desallotjaments d'immobles on hi havia ocupacions conflictives. En els dos casos els desallotjaments s'han fet per deficiències en les estructures dels edificis i s'ha portat a terme un ampli desplegament policial, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament a Regió7. També se n'han tapiat els accessos. Els 14 joves desallotjats van estar, des de primera hora de la tarda, a la plaça Major a l'espera que l'ajuntament els donés una solució perquè no tenien on passar la nit. La solució va arribar a última hora del vespre, quan els joves ja estaven disposats a dormir davant l'ajuntament. El consistori els ha ofert dormir a l'Associació de Veïns del Barri Antic, on tindran material de la Creu Roja i ells ho han acceptat.

El primer desallotjament s'ha realitzat a primera hora i s'ha fet al tercer pis del número 15 del carrer del Cós. Precissament en aquest bloc d'habitatges, el passat mes de juny hi van trobar un jove mort i es va fer un ampli desplegament policial. Els tècnics municipals han determinat que en aquest edifici hi havia risc estructural i per aquesta raó n'han desallotjat el tercer pis. Els veïns de la zona estaven molestos per aquesta ocupació ja consideraven que els joves provocaven inseguretat a la zona.

El segon desallotjament s'ha portat a terme al número 15 del carrer Hospital i en aquest cas si que s'ha desallotjat tot l'edifici. També segons fonts del consistori , una inspecció municipal hi ha detectat bigues aluminoses i n'han recomanat el desallotjament. En el primer pis d'aquest edifici és en el qual el passat mes de desembre presumptament s'hi va produir una doble violació. En dues estances diferents dos individus haurien violat a dues noies, una menor d'edat i una altra major, que es va poder escapar saltant per una finestra i va alertar la policia. A part de la violació, els veïns de la zona també havien denunciat que les baralles i conflictes entre els mateixos ocupes d'aquest bloc eren freqüents.

En les operacions de desallotjament hi han participat tècnics municipals, la Policia Local de Manresa, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional. Segons l'Ajuntament, en cadascun dels blocs s'han desallotjat sis persones que han rebutjat l'atenció dels serveis socials municipals.

Els joves, a la plaça Major

Els 14 joves desallotjats aquest matí es troben plantats, aquesta tarda, davant de l'ajuntament. Des d'Al nor i la PAHC reclamen que se'ls doni una solució i critiquen que s'hagi actuat aquest matí sense tenir un allotjament alternatiu.

A més, afirmen que el joves pateixen «racisme de forma continuada», una situació afirmen que «els fa patir molt». Davant les acusacions de robatoris i de conflictes també asseguren que als seus països d'origen no roben i que «aquí tenen uns drets i si actuen il·legalment la llei pot castigar-los».