Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, que el dia 1 de juliol presumptament va agredir un menor de 14 anys que portava una samarreta amb un lema contrari a la seva ideologia, en concret, el jove portava una estelada a la samarreta, que l'home li va acabar robant.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra en un comunicat, l'home hauria demanat reiteradament i de forma intimidatòria al menor que li donés la samarreta i posteriorment l'hauria agredit clavant-li una bufetada a la cara per tal de sostreure-li la peça de roba i dient-li que pensava cremar-la.

Al mateix temps el presumpte agressor hauria exhibit davant del jove menor d'edat un tatuatge amb una esvàstica, un símbol utilitzat per persones o per organitzacions que s'emmirallen en aquesta ideologia totalitària, constaten els Mossos d'Esquadra.

També segons la investigació, el robatori de la samarreta i l'agressió que va acompanyar aquest fet s'haurien dut a terme exclusivament per motius d'odi perquè l'home, sense que tingués cap coneixença prèvia amb el menor, hauria identificat la víctima com una persona amb simpaties cap a una ideologia política contrària i antagònica a la seva.

Un cop presentada la denúncia per part del jove, els fets van ser investigats pels Mossos d'Esquadra, que finalment han pogut identificar i localitzar el presumpte autor de l'agressió, que va ser detingut a Manresa ahir, divendres. Aquesta persona ha estat acusada d'un delicte de robatori amb violència, lesions i d'un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

El detingut passarà a disposició judicial i els fets també es posaran en coneixement del Servei Especial de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona.