Els Mossos d'Esquadra van fer ahir al matí un escorcoll en una nau industrial de Sant Vicenç de Castellet en el marc d'una operació contra una xarxa de tràfic internacional de drogues. Segons la policia catalana, van entrar en habitatges de diferents municipis de la de la província de Barcelona i van acabar detenint un total de 17 persones.

Les actuacions, que va coordinar la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), van començar a quarts de sis de la matinada. A Sant Vicenç, els Mossos van entrar i escorcollar una nau situada al polígon Pla del Riu, d'on se'n va endur material recollit en bosses. Ahir no constava si al municipi del Bages la policia havia practicat cap detenció. Els altres municipis on va tenir lloc el dispositiu van ser Abrera, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Argentona, Cabrils, Vallromanes, Granollers, Sant Fost de Campsentelles, Santa Perpètua de Mogoda i Sitges.

Segons va informar la policia, l'organització subministrava marihuana de plantacions de Catalunya a països del centre i del nord d'Europa. La mateixa organització s'encarregava de distribuir la droga via postal i a través de la logística de la mateixa xarxa criminal. Els detinguts es trobaven ahir en dependències policials i en espera de passar a disposició judicial entre avui o demà.