L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha intensificat la pressió contra els ocupes conflictius del municipi, i que han generat un fort malestar els darrers mesos, amb talls de subministraments d'aigua.

El consistori va actuar abans-d'ahir i ahir en dos pisos dels carrers Bisbe Perelló i Jaume I, en una casa de la carretera vella de Manresa i al bloc conflictiu del car-rer Llibertat. Amb la col·laboració de la companyia Acciona es va desconnectar de la xarxa d'aigua potable tots els habitatges que tenien subministrament de manera fraudulenta. En paral·lel, l'Ajuntament està en contacte permanent amb la companyia elèctrica Endesa perquè prengui mesures contundents i talli el subministrament elèctric a tots aquests immobles.

Els veïns van arribar a constituir en una plataforma perquè, afirmen, la situació va arribar a ser insostenible. En els darrers mesos han denunciat ser víctimes de robatoris, amenaces i agressions.

L'alcaldessa de la població, Adriana Delgado, explicava ahir a aquest diari que els talls es van fer «sense incidències», i afegia: «Hem actuat als pisos més conflictius i on havien punxat l'aigua. De moment, no sabem quines conseqüències hi haurà. El problema d'aquest tipus d'ocupacions és complex, però el tall d'aigua és una acció més en aquests casos més conflictius». En aquest sentit remarcava que també és important la pressió de la policia i les denúncies de propietaris, a part dels tall dels subministraments bàsics.

Per altra banda, l'Ajuntament també va destacar ahir que el grup de treball comarcal, anunciat en el marc de la reunió política del juliol convocada pel consistori santvicentí, per frenar les ocupacions delinqüencials a tot l'entorn del sud del Bages començarà a treballar el proper setembre. «Cal posar en valor que Consell Comarcal tiri endavant el grup de treball per tractar aquesta problemàtica», afirmava ahir l'alcaldessa.

El grup, que tindrà la participació d'alcaldes del territori, entre ells la mateixa Adriana Delgado, treballarà per definir actuacions i protocols concrets que ajudin a donar resposta davant un conflicte que afecta la convivència del territori.