Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, dimecres, un home de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Salvador de Guardiola a qui se li atribueixen vuit delictes d'abusos sexuals i un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa, tots ells comesos durant el darrer mes a Manresa. L'home estava en règim penitenciar de tercer grau i, per tant, sortia durant el dia i anava a dormir al centre on complia la pena. Els tocaments els feia, precisament, quan sortia del centre obert de Manresa on compleix la pena i es dirigia al seu domicili familiar.

Arran de les denuncies presentades per vuit víctimes entre el 3 de juliol i el 4 d'agost davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà dels Mossos situada a la comissaria de la capital del Bages, la policia catalana va començar a investigar els fets. L'arrestat a més, abans de la detenció acumulava 13 antecedents per violència a l'àmbit de la llar, robatoris i conducció temerària.

Les denúncies de les vuit víctimes coincidien en establir un mateix patró d'actuació: l'autor actuava sempre als matins i triava dones que caminaven per la via pública. Aleshores se'ls acostava des de la bicicleta amb la qual circulava i els feia tocaments als pits i als glutis des del mateix vehicle.

Així va ser l'operatiu per enxampar l'home

Aquest dimecres al matí, la Unitat d'Investigació del Bages, va dur a terme un ampli dispositiu policial centrat a la carretera C-37z i en el qual també va col·laborar la Policia Local de Manresa. L'objectiu era esbrinar l'autoria d'aquests vuit delictes d'abusos sexuals.

L'operatiu, que va cobrir aquesta via des de Manresa fins al barri de Salelles, va permetre aturar, identificar i detenir el presumpte autor quan circulava amb la seva bicicleta a l'altura del barri de Tres Creus.

El detingut, a qui li consten múltiples antecedents, segons els Mossos, passarà properament a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia Manresa.