La Policia Local de Manresa va detenir ahir dos nois acusats d'intentar accedir a dos habitatges. La primera detenció va tenir lloc dijous a la tarda i, la segona, aquesta matinada. La sala del 092 va rebre diverses trucades dijous, cap a quarts de 5, alertant que hi havia dos homes intentant escalar la façana d'un edifici al nucli antic de Manresa.

En arribar, una patrulla va trobar un home pujant per la façana i que, en veure els agents, va intentar marxar però va ser detingut. Es tracta d'un veí de Lleida de 26 anys, amb diversos antecedents. Duia un telèfon mòbil que constava com a sostret a la base de dades policials, motiu pel qual també se l'investiga per un presumpte delicte de receptació i conductes similars.

La segona detenció, la d'un jove de 19 anys i de Sant Fruitós, es va produir a quarts d'1 de la matinada, quan la sala del 092 va rebre una trucada que comunicava que hi havia uns homes que intentaven forçar la porta d'un habitatge al barri de Vic Remei.

En arribar al lloc del fets, diverses unitats de la Policia Local de Manresa van apreciar desperfectes recents en una de les portes d'accés a la finca, alhora que van veure un jove que fugia. A mesura que el noi corria, s'anava traient diferents peces de roba (un buff que li cobria la cara, una jaqueta i uns guants) probablement, apunta la Policia Local, per presentar un aspecte diferent de la descripció facilitada si finalment aconseguia despistar els agents que el perseguien.

Minuts després, un testimoni va adreçar-se a les patrulles de la policia que feien recerca a la zona per informar que havia vist com el jove s'amagava sota una furgoneta estacionada al carrer de Joan Jorba, indret on els agents el van trobar. Finalment, el van identificar i, tot i que va oposar resistència, el van detenir.