Efectius dels Bombers de la Generalitat han efectuat aquest diumenge al matí un rescat a Santa Cecília de Montserrat. Una persona s’havia perdut i havia agafat un camí perillós, i un en moment donat no podia anar ni endavant ni podia tornar.

L’excursionista ha passat la seva ubicació als Bombers mitjançant una aplicació, i a les 11.36 d’aquest migdia l’han localitzat. Com que era un punt en què no podien pujar-lo a l’helicòpter, els Bombers l’han acompanyat a peu per creuar un coll perillós fins arribar a una zona on l’han pogut carregar a l'helicòpter i dur-lo a un lloc segur.

Per altra part aquest dissabte a la nit els Bombers van rebre la trucada d’una persona que era a a la zona del pas dels Gosolants, a Bagà, i que s’havia desorientat.

Com que a la nit els helicòpters no es poden enlairar el van intentar guiar via telefònica, whats i aplicacions de geolocalització, però fallava la cobertura.

L’excursionista anava ben equipat i duia menjar, segons van poder constatar els bombers, amb la qual cosa es va optar perquè passés la nit al ras i reiniciar el rescat a primera hora. Quan es va fer de dia, però, l’excursionista es va tornar a posar-se en contacte amb els bombers i els hi va comunicar que es trobava bé i que ja havia iniciat la marxa de tornada.