Els Bombers van rescatar ahir una dona que havia caigut mentre feia una excursió a les Bases de Fontanet, al terme municipal d'Organyà. El cos d'emergències va rebre l'avís a les 4 de la tarda que una dona que feia una excursió a la zona amb cinc persones més havia caigut i s'havia lesionat el peu. Per aquest motiu Bombers hi va enviar l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), que va traslladar l'excursionista fins al lloc on hi havia l'ambulància que s'havia mobilitzat arran de l'avís.

És un nou rescat que se suma a la gran quantitat de serveis que estan fent en les darreres setmanes a les comarques del Prepirineu i el Pirineu. A l'Alt Urgell, precisament, durant els mesos de juny i juliol els Bombers van fer un total de deu rescats, sis més que en el mateix període de l'any passat. En altres comarques properes, com el Berguedà i el Solsonès, el nombre de serveis també s'ha disparat. Al Berguedà els mesos de juny i juliol s'han fet 19 rescats al medi natural, i s'han duplicat les xifres de l'any passat.

Són significatives les dades del Solsonès. Mentre que els mesos de juny i juliol de l'any passat només van fer un operatiu de salvament, aquest any n'han fet set. Els Bombers alerten que aquest estiu hi ha una allau de senderistes a les comarques del Prepirineu i el Pirineu i que si l'any passat els cap setmana feien, de mitjana, entre 10 i 12 rescats, aquest any en fan 20. Alerten de la poca preparació d'alguns excursionistes i recomanen anar ben equipats i saber el temps que farà.