Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per un episodi de pluges intenses avui a les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir del migdia es podrien superar els 40 l/m2 en 30 minuts d'intensitat de pluja. L'episodi s'iniciarà a partir del migdia i s'intensificarà amb el pas de les hores. Els xàfecs aniran acompa-nyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent.

Davant d'aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que sembli que porten poca aigua, el cabal es pot incrementar de forma sobtada. També es demana no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs, ni en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d'emergències. Si les tempestes van acompanyades d'aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Es demana extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.