L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va desembassar els pantans de la Baells i Sant Ponç incrementant el cabal de sortida de l'aigua ahir a la tarda de forma esglaonada per evitar inundacions als pobles per on passen els rius. Els ajuntaments estaven avisats.

El riu Llobregat al seu pas per Gironella va augmentar considerablement de cabal ahir a la tarda, hores després del desembassament de la Baells. Prèviament baixava poca aigua. Protecció Civil va fer una crida a no quedar-se a prop de lleres i guals, i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que sembli que porten poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

També demanava no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs ni estacionar en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d'emergències. Avui encara s'esperen pluges intenses.

Aquesta matinada, l'ACA avisava de l'augment del cabal del riu al seu pas per Castellvell on poc després de les 5 arribava el front d'ona del mig del Llobregat i la riera Merlès.