Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres els presumptes atracadors d'un banc a Manresa i un estanc a Berga, segons han informat fonts del cos policial. Els detinguts són dos homes, un de 46 anys i un altre de 40, i un és veí de Sabadell i l'altre de Berga. Tots dos són de nacionalitat espanyola. El jutge ha decretat presó per a l'home de 46 anys.

Els fets dels quals se'ls acusa es remunten al passat 12 d'agost quan es va produir un atracament a un banc del passeig de Pere III de Manresa. Un home va entrar a l'oficina i va amenaçar violentament els treballadors amb un ganivet que portava mig amagat en una bossa. Tot seguit va sostreure diners en metàl·lic de la caixa.

En aconseguir el seu objectiu va marxar del lloc juntament amb una altra persona que l'esperava a l'exterior per tal de garantir la fugida.

La Unitat Central d'Atracaments es va fer càrrec de la investigació i van començar a recopilar tot una sèrie d'indicis per poder determinar la identitat dels atracadors.

Atracament a Berga

El 18 d'agost es va produir un altre atracament en un estanc de la plaça Sant Joan de Berga. Novament, un home va amenaçar amb un ganivet al treballador i es va emportar el calaix de la caixa enregistradora. En aquest cas també hi havia un home esperant-lo a l'exterior disfressat amb una màscara per tal de facilitar la fugida. Arran aquest fet, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Berga es va fer càrrec de la investigació.

Els dos grups d'investigació van trobar coincidències en els dos robatoris i van esbrinar la identitat dels dos presumptes autors.

Finalment, la matinada del divendres 28, arran un incident en un bar on un client no volia pagar la consumició, es va detenir un home de 46 anys i veí de Sabadell, per atemptat als agents de l'autoritat. Un cop detingut, es va comprovar que era un dels sospitosos dels robatoris i també el van detenir com a presumpte autor material dels dos atracaments.

Posteriorment, el mateix divendres al matí, es va detenir la persona que realitzava les vigilàncies, un veí de Berga de 40 anys.

Els dos detinguts, tos dos amb antecedents, van passar dissabte davant el jutjat d'instrucció en funciona de guàrdia de Berga. L'autoritat judicial va decretar l'ingrés a presó de l'home de 46 anys com a autor material dels atracaments.