La mortalitat a les carreteres de la Catalunya Central s'ha reduït el 72,2% des de principi d'any fins al 31 d'agost, en comparació amb el mateix període de l'any passat. Així, durant els primers vuit mesos d'aquest any, han mort cinc persones en accident de trànsit mentre que en el mateix període de l'any passat un total de 18 van perdre la vida en accidents de trànsit a la Catalunya Central. Les restriccions de mobilitat imposades per la covid-19 expliquen aquest descens de la sinistralitat.

A tot Catalunya, un total de 71 persones han mort en accidents de trànsit aquest any segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT) fins al 31 d'agost. Són el 41% menys que l'any passat a causa de les restriccions de mobilitat provocades per la covid-19. Hi ha hagut 63 accidents mortals a les car-reteres catalanes, un 45% menys. Ara bé, hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en accidents amb intervenció de vehicles pesants, amb 6 morts respecte als 5 del mateix període del 2019, i de furgonetes, amb 8 víctimes mortals enguany respecte a 7 de l'any passat.

En comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s'han reduït el 55,3%, atès que fa una dècada havien perdut la vida 159 persones en el mateix període.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 31 d'agost han mort 14 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants, mentre que en el mateix període de l'any passat havien perdut la vida 37 motoristes, 7 ciclistes i 8 vianants. Precisament aquesta setmana, l'SCT coordina amb les policies locals de diversos municipis de Catalunya una campanya preventiva de protecció i control de vianants en zona urbana.

També es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. 27 dels 63 accidents mortals han ocorregut amb un sol vehicle, el que suposa el 43% del total de sinistres, mentre que l'any passat en el mateix període aquest tipus d'accidents suposaven el 35% de la sinistralitat mortal. Tot i això, hi ha hagut una reducció d'aquest tipus d'accidents en comparació amb l'any passat: 27 el 2020, respecte als 40 de l'any 2019.

D'altra banda, 38 de les 71 víctimes mortals registrades, el 53,5%, s'han produït en accidents que han tingut lloc en cap de setmana o festiu.