Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres els presumptes atracadors d'un banc a Manresa i un estanc a Berga, segons van informar ahir fonts del cos policial. Els detinguts són dos homes, un de 46 anys i un altre de 40, i un és veí de Sabadell i l'altre de Berga. El jutge ha decretat presó per a l'home de 46 anys.

Els fets dels quals se'ls acusa es remunten al 12 d'agost, quan es va cometre un atracament en un banc del passeig de Pere III de Manresa. Un home va entrar a l'oficina i va amenaçar violentament els treballadors amb un ganivet que portava mig amagat en una bossa, va sostreure diners en metàl·lic de la caixa i tot seguit va marxar amb una altra persona que l'esperava a l'exterior per tal de garantir la fugida. La Unitat Central d'Atracaments es va fer càrrec de la investigació i va començar a recopilar tot una sèrie d'indicis per poder determinar la identitat dels atracadors.

Atracament a Berga

El 18 d'agost es va cometre un altre atracament en un estanc de la plaça Sant Joan de Berga. Novament, un home va amenaçar amb un ganivet el treballador i es va emportar el calaix de la caixa enregistradora. En aquest cas també hi havia un home esperant-lo a l'exterior disfressat amb una màscara per facilitar la fugida. Arran d'aquest fet, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Berga es va fer càrrec de la investigació.

Tots dos grups d'investigació van trobar coincidències en els dos robatoris i van esbrinar la identitat dels dos presumptes autors.

Finalment, divendres passat a la matinada arran d'un incident en un bar on un client no volia pagar la consumició, es va detenir un home de 46 anys i veí de Sabadell per atemptat als agents de l'autoritat. Un cop detingut, es va comprovar que era un dels sospitosos dels robatoris i també el van detenir com a presumpte autor material dels dos atracaments.

Posteriorment, divendres mateix al matí, es va detenir la persona que portava a terme les tasques de vigilàncies, un veí de Berga de 40 anys.

Els dos detinguts, tots dos amb antecedents, van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga. L'autoritat judicial va decretar l'ingrés a la presó de l'home de 46 anys com a autor material dels atracaments.