L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va alertar ahir de l'auge de l'incivisme a la capital de l'Anoia que s'ha produït al llarg d'aquest 2020. Segons dades de la Policia Local de la capital de l'Anoia, des de començament del 2020 s'han portat a terme un total de 210 intervencions per molèsties, sorolls, aldarulls i bretolades. Aquesta xifra suposa el 50% més de les intervencions que es van fer el 2019.

Pel que fa a les queixes per sorolls en la via pública i dins dels habitatges, han passat de 89 a 156. Arran d'aquests fets, l'alcalde va assegurar ahir en una roda de premsa que l'Ajuntament d'Igualada actuarà amb «contundència» davant d'aquestes actituds.

Aquest any 2020 la policia ha gestionat més de 900 incidències, en la línia de l'any passat però amb la diferència que enguany no s'ha celebrat cap acte de la festa major.

Només al mes d'agost, la Policia Local d'Igualada ha imposat un total de 53 denúncies per botellon, 60 denúncies per no utilitzar la mascareta, 15 per consum de substàncies estupefaents, cinc per desobediència als agents i vuit denúncies a establiments públics que incomplien l'horari de tancaments.

També s'han aixecat vuit denúncies per sorolls i dues per causar danys al mobiliari urbà.

D'altra banda, també s'han detingut vuit persones. Dos per robatoris amb força, dos per robatoris amb violència, dos per amenaces i dos per violència domèstica.