L'Ajuntament de Castellolí ha arribat a un acord amb l'empresa Fast Parcmotor perquè imparteixi cursos gratuïts de conducció segura als joves del municipi d'entre 18 i 25 anys al Circuit Escola Parcmotor de Castellolí amb l'objectiu de complementar la formació que ja es dona a les autoescoles.

El conveni signat entre l'Ajuntament i l'empresa també inclou cursos de conducció segura per a majors de 60 anys, en aquest cas partint d'uns paràmetres diferents, revisant mals hàbits i aprenent a conduir amb més seguretat els vehicles actuals. La formació se centrarà sobretot a augmentar la rapidesa i capacitat de reacció davant de situacions imprevistes, com ara fer frenades d'emergència o esquivar obstacles.

La formació va específicament dirigida als més joves i als més grans perquè són els col·lectius més vulnerables a l'hora de conduir; els joves a causa de la seva inexperiència perquè tot just han sortit de l'autoescola i la gent gran per una qüestió d'hàbits i pels canvis tecnològics que s'han produït en el món dels vehicles.

L'alcalde de Castellolí, Joan Serra, va destacar ahir que «aquesta col·laboració és una notícia excel·lent per als veïns, que podran aprendre a conduir amb seguretat amb una empresa local experta i única en aquest àmbit». Va afegir que «la formació també incidirà en la sostenibilitat, ensenyant a conduir eficientment per gastar menys combustible i reduir les emissions».

Per la seva banda, el director de l'empresa Fast Parcmotor, Marcel Castany, va explicar que «en les formacions recreem situacions límit com la pèrdua del control del vehicle per una relliscada provocada per una taca d'oli o una placa de gel i ensenyem a recuperar-ne el control». Per altra banda, va esmentar que «també treballem molt les frenades d'emergència, ja que el fre és el nostre millor aliat i sovint la gent no sap frenar ni utilitzar l'ABS, fins i tot li tenen por».

Castany apuntava que «l'objectiu és donar eines als conductors perquè quan es trobin en una situació de risc a la carretera sàpiguen com actuar i es puguin minimitzar els accidents»

Fast Parcmotor és un centre de formació que està especialitzat en la formació així com en cursos de conducció per a tot tipus de vehicles i per a nivells des dels més inicials fins als més veterans.