El Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, desplegarà durant aquest cap de setmana llarg de tres dies arran de l'onze de setembre, un dispositiu especial de mobilitat. L'objectiu principal d'aquest operatiu especial de trànsit és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de sortida com de retorn. El dispositiu s'iniciarà avui dijous 10 de setembre a les 15 h i finalitzarà el diumenge 13 de setembre a les 24 h.

El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que, amb motiu de la festivitat de la Diada, prop d'uns 430.000 vehicles sortiran des de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de dijous 10 i les 15 h de divendres 11. Pel que fa a la tornada, es preveu que entre les 12 i les 24 h de diumenge 13 es mobilitzin al voltant de 200.000 vehicles.

Enguany la festivitat de l'Onze de Setembre cau en divendres i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de tres dies festius consecutius pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l'operació sortida com en la de tornada. Cal tenir en compte que la Diada coincideix amb el retorn de vacances d'alguns ciutadans, que es desplacen sobretot per vies del litoral des de la Costa Brava i la Costa Daurada o per vies procedents de zones de muntanya cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra establiran tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació un total de 1.072 controls dels quals 234 serand'alcoholèmia i drogues o 176 de velocitat, entre d'altres.

Pel que fa a la Catalunya Central no s'espera dur a terme actuacions destacades. Únicament es preveu anul·lar les vies ràpides de la C-16 al tram entre Cercs i Berga.