Els Mossos d'Esquadra, juntament amb el Servei Català de Trànsit (SCT), desplegaran durant aquest cap de setmana llarg de tres dies arran de l'Onze de Setembre, un dispositiu especial de mobilitat on hi participaran 1.166 agents.

L'objectiu principal d'aquest operatiu especial de trànsit és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de sortida com de retorn. El dispositiu es va iniciar ahir a les 15 h i finalitzarà diumenge, 13 de setembre, a les 24 h.

El SCT estima que, amb motiu de la festivitat de la Diada, prop de 430.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h d'ahir i les 15 h d'avui. Pel que fa a la tornada, es preveu que entre les 12 i les 24 h de diumenge es mobilitzin al voltant de 200.000 vehicles.

Enguany la festivitat de l'Onze de Setembre cau en divendres i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de tres dies festius consecutius pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l'operació sortida com en la de tornada. Cal tenir en compte que la Diada coincideix amb el retorn de vacances d'alguns ciutadans, que es desplacen sobretot per vies del litoral des de la Costa Brava i la Costa Daurada o per vies procedents de muntanya cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

A la Catalunya Central l'única mesura que s'ha previst aplicar en aquest dispositiu és l'anul·lació de les vies ràpides de la C-16 al tram entre Cercs i Berga.