L'operació sortida del cap de setmana de la Diada ha deixat llargues cues durant el matí d'ahir entre Gironella i Cercs. La C-16 va tenir retencions de fins a quinze quilòmetres en aquest punt durant tot el matí i en especial la situació es va agreujar al migdia, entre les 12.00 h i les 14.00 h. A primera hora de la tarda la circulació es va normalitzar totalment en aquest punt del Berguedà.

En altres vies de la xarxa viària catalana també es van viure cues quilomètriques més enllà de les provocades per la rua de cotxes independentista, com per exemple a la C-14 a l'Alt Urgell per accedir a Andorra. En aquest darrer cas, es van acumular fins a 13 quilòmetres de retenció entre el municipi d'Adrall i la frontera de la Farga de Moles.

Altres vies amb congestió de Catalunya van ser la C-35/C-65 a Llagostera; l'AP-7, entre Mollet i la Roca del Vallès; i la C-17 a Ripoll.

Un total de 355.577 vehicles han sortit l'àrea metropolitana de Barcelona, entre les 15.00 h de dijous i les 12.00 h d'ahir, amb motiu del cap de setmana llarg pel dia festiu de la Diada, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta d'un 82% dels 430.000 vehicles que s'havien previst inicialment per a aquesta complicada jornada.