El pare Ramon Ribera-Mariné, de 71 anys, va ser traslladat dijous a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell amb diagnòstic greu després de caure per un terraplè de 5 metres mentre estava caminant en direcció a l'ermita de Sant Dimes de Montserrat. Els fets van tenir lloc a les 8.54 del matí de dijous passat.

Segons afirmen fonts dels Bombers de la Generalitat, després de rebre l'avís es va desplaçar al lloc dels fets un helicòpter del grup de rescat del GRAE i una dotació ter-restre. Bombers també afirmen que, després de caure, Ribera havia quedat recolzat en una tanca d'on el van rescatar i, posterioment, atendre. Els Bombers van rescatar la víctima de la tanca a les 10.19 h. Posteriorment una ambulància el va portar fins a l'helicòpter del SEM, que el va traslladar al Parc Taulí de Sabadell amb diagnòstic greu.

Fonts de l'Abadia de Montser-rat asseguren que Ribera-Mariné evoluciona favorablement a Sabadell i que, tot i que cap òrgan vital va quedar afectat per l'incident, sí que va tenir una gran caiguda. Tot i això, encara no se sap quants dies més haurà d'estar ingressat per recuperar-se del fort cop.

El pare Ramon Ribera-Mariné va celebrar el mes de maig passat 50 anys de professió com a monjo. A part del seu vessant religiós, Ribera-Mariné és un gran coneixedor de la muntanya de Montser-rat. Escalador, excursionista i un gran caminador, fins al punt que fa 25 anys va anar caminant des de Montserrat fins a Sant Jaume de Galícia, un trajecte que va fer en només un mes i que va tenir com a fruit un llibre on va plasmar l'experiència viscuda al llarg del seu viatge.