Abans de l'inici del judici, en les qüestions prèvies, l'advocat de Pesarrodona, David Casellas, va demanar-ne la suspensió per la vulneració de drets que ha patit en aquest judici. Arguments amb els quals ara en sol·licitaran l'anul·lació. El més rellevant, segons el lletrat, és que sostenen que aquests fets que ahir van portar el clown davant del tribunal «ja han estat jutjats i resolts». En aquest sentit, va explicar que quan la jutgessa va admetre la denúncia presentada el 2017 per Jordi Pesarrodona «i altres ciutadans que van patir lesions a l'escola Joncadella, ella d'ofici va obrir una peça separada per investigar Pesarrodona per presumpte delicte de desobediència». I que en aquell moment es van seguir dues línies paral·leles, «en què Jordi Pesarrodona ja es va haver d'enfrontar a una acusació pel delicte de desobediència als agents de la Guàrdia Civil que van intervenir a l'escola Joncadella. I allà es va dictar una interlocutòria de sobreseïment respecte d'aquests fets, es va arxivar. Per la qual cosa és impensable que pels mateixos fets es pugui seguir un altre judici».

Casellas va afegir que és una situació «tan inversemblant que ja va ser denunciada fins i tot per la fiscalia, que advertia aquest defecte tan important. En canvi, sorprenentment canvia de criteri, manté l'acusació i pretén que Jordi Pesarrodona sigui jutjat per segona vegada per uns mateixos fets». Això, subratllava David Casellas a la sortida del judici, «donarà lloc que demanem no només la nul·litat del judici respecte d'aquesta qüestió, sinó directament l'arxivament de la causa perquè no es pot jutjar ningú dues vegades per uns mateixos fets».

A més, la defensa de Pesarrodona també demanarà la nul·litat del judici en considerar que se'ls estava vulnerant el dret a la igualtat de la defensa pel fet que no hi havia els mitjans tècnics necessaris per fer la traducció simultània sense destorbar el curs del judici. La vista es va poder fer en català, tal com va demanar la defensa, amb un intèrpret que anava xiuxiuejant la traducció al costat del fiscal, que no coneixia la llengua catalana.