Protecció Civil va activar ahir el pla Ventcat davant les previsions del Meteocat de fortes ràfegues de vent, que a la Catalunya Central s'aniran s'intensificaran durant les hores centrals del dia d'avui.

En concret, ahir es preveia que al llarg d'aquesta nit passada s'iniciés un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant les comarques del Pirineu i a primeres hores del matí també afecti les comarques del litoral i prelitoral central, i s'estengui a la tarda a les comarques de ponent, sud i depressió central. Les ratxes de vent podran superar els 72 km/h.

En concret, segons els mapes difosos per Protecció Civil i pel que fa a les comarques de l'àmbit de Regió7, hi havia previst que al llarg de la nit passada s'activés l'alerta groga -risc moderat- a les comarques de la Cerdanya, l'Anoia i l'Alt Urgell, que augmentarà a taronja -risc alt- a partir d'aquest matí i que es mantindrà al llarg de tot al dia, amb l'excepció de l'Anoia, on es preveu que a la tarda torni a disminuir. Al Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès s'activarà el nivell groc, que al Bages es mantindrà durant tot el dia, mentre que al Moianès, a partir de la tarda, quedarà en fase verda, és a dir sense risc. En canvi, al Berguedà i al Solsonès, a partir de la tarda, la previsió és que el vent augmenti encara més i, per tant, l'alerta se situarà en nivell taronja.

D'altra banda, també és previst que baixin les temperatures i que pugui nevar a cotes altes amb precipitacions de fins a 20 centímetres als 2.000 metres d'altura.

Ferida una dona en caure-li un arbre a Lleida

Una dona ha resultat ferida aquest divendres al matí en caure-li a sobre un arbre a la plaça de l'Escorxador de Lleida. La dona ha estat traslladada pel SEM a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb ferides de poca gravetat. Protecció Civil va activar aquest dijous en fase d'alerta el pla d'emergències Ventcat per les fortes ventades que poden superar aquest divendres els 70 quilòmetres per hora. Fins a les 10h, els Bombers han fet quatre sortides a la ciutat de Lleida relacionades amb el vent.