La jutgessa que instrueix el cas de les càrregues de la Guàrdia Civil a l'escola Joncadella de Sant Joan, ha demanat al cos policial que faciliti el TIP de l'agent que presumptament va agredir amb la porra al santjoanenc Jordi Pesarrodona. Segons el coordinador advocats voluntaris de l'1-O, David Casellas, aquest podria ser un pas per a la imputació de l'agent.

La instructora del cas ha emès aquesta interlocutòria després de la declaració que va fer Pesarrodona el passat 7 de setembre com a víctima de les càrregues policials.

Segons la resolució de la jutgessa, en la seva declaració Pesarrodona «va poder identificar, sense cap gènere de dubte, primer espontàniament» i després «a través de la seva identificació en una fotografia» l'agent que l'hauria colpejat amb la porra a la porta de l'escola Joncadella.

Aquest és un pas que segons Casellas podria acabar amb la imputació de l'agent en concret, en el marc d'un cas que va fer un tomb arran del canvi de la jutgessa instructora. La primera magistrada que es va fer càrrec d'aquest cas, el va arxivar però l'actual titular del jutjat d'instrucció 2 de Manresa va revocar aquest arxiu al considerar que s'havien vulnerat drets de Pesarrodona.

El passat 7 de setembre, a part de poder identificar l'agent que el va agredir, Pesarrodona va assegurar davant la jutge, en la seva declaració com a víctima, que el dia del referèndum van anar directament contra ell, «com un acte de persecució i acarnissament» perquè no li «perdonaven» la fotografia que s'havia fet el dia 20 de setembre amb un nas de pallasso al costat de guàrdies civils.