L'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana que ve un home acusat d'un delicte contra la salut pública. Segons recull l'escrit de fiscalia, a l'home el van enxampar amb diverses drogues, que pretenia vendre, després que es dirigís a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Policia Local de Manresa per denunciar la pèrdua del passaport.

Segons ja va explicar en el seu moment Regió7, recollint la versió policial, els fets van passar el 29 de novembre i quan el personal de la Policia Local que el va atendre va posar les seves dades al sistema, aquest va alertar que l'home en qüestió tenia prohibida la seva entrada a l'espai Schengen. Arran de l'alerta va ser traslladat a les dependències de la Policia Nacional -amb competències en matèria d'estrangeria- i allà se'l va escorcollar i se li van trobar, segons 75 comprimits de MDMA (èxtasis). Tot seguit es va procedir a la seva detenció i va ser traslladat i lliurat i als Mossos d'Esquadra.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia les pastilles tenien un pes total de 23,22 grams i el seu valor total era de 343,3 euros. Per aquests fets, l'acusa d'un delicte contra la salut pública i demana una pena de quatre anys de presó i una multa de 1.044 euros.