Un perruquer manresà, R. E., s'enfronta a tres anys i mig de presó per haver abusat, presumptament, d'un nen d'11 anys quan li estava rentant el cap.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal acusa el per-ruquer, R. E., d'abusar del menor a l'establiment situat en un pis del nucli antic de la capital del Bages, on el nen havia acudit perquè l'home li tallés els cabells, en una data indeterminada del mes d'octubre del 2016.

En aquells moments el nen tenia 11 anys i, segons consta en l'escrit de fiscalia, l'acusat estava renant el cap al menor quan intencionadament i amb un ànim libidinós li va mullar intencionadament els pantalons i tot seguit els hi va fer treure, així com els calçotets. A continuació, afirma el fiscal, l'home va tocar els genitals del menor amb una tovallola i amb la mà.

El ministeri públic qualifica els fets d'abús sexual a un menor de 16 anys i demana la imposició d'una pena de tres anys i mig de presó per a l'acusat, així com també la prohibició que l'home es comuniqui i s'acosti a menys de 1.000 metres del menor així com dels llocs que aquest freqüenti -com el seu domicili o el lloc d'estudi, entre d'altres- durant els tres anys posteriors als d'una eventual condemna a presó. El ministeri fiscal demana, a més, que es condemni el processat a tres anys de llibertat vigilada i a indemnitzar el menor amb un total de 3.000 euros pels danys morals que li ha causat pels fets pels quals se l'acusa i que també es faci càrrec de les costes processals.

La investigació d'aquest cas es va iniciar després que el menor expliqués el que havia passat als seus pares, i aquests ho van explicar als serveis socials de l'Ajuntament de Manresa. Al seu torn, els professionals d'aquest servei van posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que en un primer moment van obrir diligències d'ofici per tal d'aclarir els fets que finalment arribaran a judici.

La vista oral per aquest cas tindrà lloc dimecres de la setmana que ve al matí a la secció tercera de l'Audiència de Barcelona.