Els Mossos d'Esquadra van detenir el 30 de setembre, en aquesta població, dos homes de 30 i 37 anys, de nacionalitat cubana i veïns de Cornellà i Barcelona respectivament, com a presumptes autors d'un furt a Berga i un intent d'un altre a Sant Vicenç. Segons fonts policials, els fets van tenir lloc al migdia del 16 de setembre. El primer furt es va produir al pàrquing d'una zona comercial de la carretera de Sant Fruitós de Berga. Després es va produir l'intent de furt al Bages.

A Berga, els lladres van aprofitar que els propietaris del cotxe estaven manipulant la bateria del vehicle perquè se'ls havia avariat. Un dels homes se'ls va apropar i va cridar de males maneres i els va distreure. Llavors, aprofitant que tenien les portes obertes, van sostreure una bossa de mà on hi havia documentació personal, 150 euros en efectiu, unes ulleres, claus i un mòbil valorat en 700 euros. L'endemà, gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos van recuperar la bossa a la rotonda de Cal Blau de Gironella i es va retornar la documentació a la víctima.

D'altra banda, el mateix dia, al cap d'una hora del primer fet, els Mossos van rebre la trucada d'una treballadora d'una benzinera de Sant Vicenç que havia sorprès un noi intentant prendre-li el mòbil de darrere el taulell. En cridar-li l'atenció va marxar sense sostreure res, i va pujar a un turisme estacionat amb dos ocupants més.

El jutge va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos detinguts, que tenen antecedents per fets similars.