Els Mossos d'Esquadra van detenir dos acusats de dos furts a Berga i Sant Vicenç de Castellet. Els Mossos van fer les detencions el passat 30 de setembre a Rubí i els arrestats són dos homes de 30 i 37 anys, de nacionalitat cubana i veïns de Cornellà i Barcelona respectivament, com a presumptes autors de dos delictes de furt, un d'ells en grau de temptativa.

El primer dels fets va tenir lloc el migdia del 16 de setembre, quan els mossos de la comissaria de Berga van tenir coneixement que s'havia produït el furt d'una bossa de mà en un pàrquing d'una zona comercial de la carretera de Sant Fruitós de Berga.

Els lladres van aprofitar que els propietaris d'un cotxe estaven ocupats manipulant la bateria del seu vehicle perquè se'ls havia avariat. Un dels homes se'ls va apropar i cridant de males maneres els va distreure. Tot seguit, i aprofitant que tenien les portes del vehicle obertes, van sostreure una bossa de mà. A dins hi havia documentació personal, 150 euros en efectiu, unes ulleres, claus i un telèfon mòbil valorat en 700 euros.

L'endemà mateix, gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van poder recuperar l'esmentada bossa de mà a la rotonda de Cal Blau de Gironella i es va poder retornar tota la documentació a la víctima.

Intent de furt a Sant Vicenç

El mateix dia, al cap d'una hora del primer fet, els mossos van rebre la trucada d'una treballadora d'una benzinera de Sant Vicenç de Castellet alertant que la volien robar. Concretament la treballadora havia sorprès un noi intentant sostreure el seu telèfon mòbil de darrera el taulell. En cridar-li l'atenció el lladre va marxar corrents sense sostreure res, i va pujar a un turisme que estava estacionat amb dos ocupants més.

Els investigadors van identificar els presumptes autors dels fets i van emetre una ordre de detenció que es va materialitzar el passat 30 de setembre a Rubí. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, que tenen múltiples antecedents per fets similars, van passar el dia 3 d'octubre a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.