Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir, el dimarts 6 d'octubre, quatre homes de nacionalitat albanesa, entre 30 i 54 anys, i veïns de Barcelona com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues El jutge ha enviat dos dels arrestats a presó i per als altres dos n'ha decretat la llibertat amb càrrecs.

La investigació per aquest cas es va iniciar el passat mes de maig quan agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van tenir coneixement que en dues cases situades en una urbanització al terme municipal de Sant Esteve de Sesrovires podrien tenir una plantació de marihuana al seu interior.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents dels Mossos d'Esquadra van aconseguir acreditar que les dues cases, que estaven llogades legalment, contenien plantacions de marihuana i que ambdues plantacions estaven controlades per un mateix grup criminal, especialitzat en l'explotació de plantacions de marihuana per tot el territori català.

Finalment, el passat dia 6 d'octubre, amb l'autorització del Jutjat d'Instrucció número 4 de Martorell, es va realitzar una entrada i escorcoll a les dues cases unifamiliars on se sospitava que hi havia les plantacions de marihuana.

Durant l'escorcoll, a les dues cases van localitzar diverses estances preparades pel cultiu de marihuana i també una habitació que estava destinada a l'assecat de la substància estupefaent. Els agents van confiscar més de 1.500 plantes de marihuana, més de 40 quilograms de marihuana seca i que ja estava preparada per a la seva distribució. Així mateix, també van localitzar, amagats a la cuina d'una de les cases unifamiliars, 3.500 euros en efectiu.

Un gran consum elèctric

Els tècnics van constatar que les dues cases tenien escomeses clandestines del subministrament elèctric, amb un consum desproporcionat que era unes deu vegades superior al consum habitual d'una casa unifamiliar, constituint-se per tant, una defraudació de fluid elèctric.

Els agents van detenir un total de quatre persones que es trobaven a l'interior de les dues plantacions com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, d'un altre de defraudació de fluid elèctric i finalment també per un delicte de pertinença a grup criminal.

Els quatre arrestats en aquesta operació van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l'ingrés a presó per a dos dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per als altres dos detinguts.