Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 16 persones en el marc d’un dispositiu que van portar a terme aquest dimecres contra el tràfic de drogues. En el marc de l’operació es van portar a terme un total de 12 entrades a domicilis a diferents municipis, entre els quals hi havia Igualada i Santa Margarida de Montbui. La resta d’entrades es van fer a les comarques tarragonines, a domicilis de Valls, Puigpelat i el Vendrell.

En el marc de l’operatiu, els Mossos van decomissar 1,5 quilos de cabdells de marihuana, 14.000 euros en efectiu, dues armes de foc i diverses armes prohibides -entre elles, elements de defensa elèctrica-. Al mateix temps, en un dels escorcolls a l'Alt Camp van trobar 150 plantes de marihuana, mentre que en un escorcoll paral·lel van localitzar 800 monedes i diversos estris metàl·lics de valor històric.

En el conjunt de l'operatiu, els Mossos d'Esquadra també van intervenir pistoles d'aire comprimit i nou vehicles. Una desena del total de setze detencions van ser a l'Alt Camp. A l'operatiu van participar efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), del Grup Especial d'Intervenció (GEI), de la unitat canina i de seguretat ciutadana.

Està previst que els arrestats passin demà divendres a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès. Fonts policials subratllen que la investigació continua oberta, liderada per l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Camp de Tarragona.