L'acusada del crim del carrer del Cós de Manresa, Alícia R. R., va defensar la seva innocència i va afirmar que es va trobar la víctima, Carles Malet, amb un ganivet clavat al coll després d'estar uns 20 minuts fora de l'habitatge per anar a comprar cocaïna, la nit del 2 al 3 de juny del 2018. La processada ho va explicar ahir durant el judici, en el marc d'una declaració que no va servir perquè la fiscal canviés l'acusació d'assassinat dolós, pel qual demana per a ella 21 anys de presó. La defensa de la dona, en canvi, en demana l'absolució.

La sessió d'ahir va estar principalment centrada en la declaració de l'acusada, que es va allargar unes dues hores responent gairebé tota l'estona les preguntes de la fiscal. En les seves respostes, l'acusada va afirmar que la nit dels fets ella estava amb Carles Malet i que va sortir a comprar cocaïna. Un cop va tornar al pis de la víctima, al cap d'uns vint minuts, es va trobar la porta entreoberta i ell tenia un ganivet clavat al coll però estava viu, va asseverar la processada. Ella, segons va dir, va retirar l'arma per intentar salvar-lo. Va afegir també que va fregar el terra «per moure'l» en direcció al lavabo, on volia «tapar-li les ferides». «Però no me'n vaig sortir», va afirmar.

Malet va morir després de rebre un total de 16 ganivetades, totes en zones de risc vital, segons la fiscal. La ganivetada mortal, però, va ser una a l'artèria pulmonar, que el va acabar dessagnant.

També en resposta a les preguntes de la fiscal, la processada va reconèixer que aquella nit va enviar diferents missatges a una altra dona que havia estat parella d'ella per whatsapp. En un d'aquests missatges hi havia una foto del mort i, a més, ella assegurava que «l'he matat». Tot i això, l'acusada va afirmar que es va tractar d'un error i que en realitat volia dir «l'han matat». Alícia R. R., segons va sostenir ella, va enviar els missatges perquè la seva exparella l'ajudés a salvar l'home i avisés una ambulància, encara que no va saber explicar per què no va ser ella mateixa qui, malgrat tenir un telèfon a les mans, va alertar els serveis d'emergències i tampoc va demanar als veïns que ho fessin. Quan hores més tard va seguir intercanviant missatges amb l'exparella, aquesta va dir a l'acusada que avisés a la policia, però llavors va començar a dir-li que l'home era viu i que tot plegat havia estat una «broma».

Davant del tribunal, ahir l'acusada va justificar aquest canvi en el to de la conversa perquè havia vist que la seva exparella no la volia ajudar a salvar la víctima.

De fet, unes hores més tard, les dues dones van reprendre la conversa i la processada fins i tot va arribar a dir a la seva amiga que eren en un bar de la Muralla de Sant Domènec. Va afegir que si no li enviava una foto on sortia ell, era perquè just en aquell moment havia sortit a comprar a un supermercat de la zona. Hores més tard, però, l'exparella de l'acusada es va dirigir a la Policial Local de Sant Fruitós, i els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver a l'habitatge del carrer del Cós i van detenir l'acusada en un punt proper al lloc dels fets.

En la seva declaració, l'acusada també va assegurar que la relació amb la víctima, que tenia 67 anys, era professional i que l'havia contractat per cuidar-lo. En el moment dels fets la dona tenia 47 anys.

La processada també va acusar els veïns de l'edifici de voler-la «enfonsar», després que en la sessió del judici de dilluns diversos veïns asseguressin que les discussions entre ella i la víctima eren freqüents, cosa que ella va negar.

El judici es va iniciar divendres passat i va concloure ahir. Ara, el jurat haurà de dictar el veredicte a partir del qual la jutgessa redactarà la sentència.

La dona s'enfronta a una petició de 21 anys de presó per assassinat dolós per part de la fiscalia, mentre que la seva defensa insisteix en la innocència de la dona i en demana l'absolució. Tot i això, en el cas que sigui declarada culpable, la seva petició és que se la condemni per un homicidi o assassinat però sense els agreujants que demana la fiscal, i amb l'atenuant d'estar sota els efectes de la droga i l'alcohol, delictes amb unes penes de presó molt inferiors.