La jutge de Manresa que porta la causa de l'1-O al Bages ha enviat un requeriment a la Guàrdia Civil demanant-los que en un termini de 15 dies li enviïn fotos de carnet dels 18 agents que van participar en l'actuació a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. L'objectiu és localitzar, entre aquest escamot de 18 policies, els tres agents que haurien perpetrat les càrregues en aquest punt de votació de l'1-O. La magistrada ha requerit en fins a tres ocasions que la Guàrdia Civil identifiqui aquests tres agents, però el cos policial s'hi ha negat assegurant que no els podia identificar a partir de fotogrames extrets de vídeos. Segons la defensa dels ferits, dos d'aquests tres agents tindrien rang de caporal.

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa ha enviat el requeriment, al qual ha tingut accés Regió7, a la comandància de la Guàrdia Civil de Saragossa i al comandament de l'Àrea de Reserva i Seguretat a Madrid. La magistrada alerta per tercera vegada (15 de juny, 15 de juliol i 20 d'octubre) a la Guàrdia Civil que té "l'obligació de col·laborar en la instrucció de la causa" i "donar compliment al requeriment judicial".

La causa de l'institut Quercus es va reobrir després que l'Audiència Provincial de Barcelona donés la raó als ferits, que van presentar recurs a la decisió de l'anterior magistrada del jutjat d'instrucció 2 de Manresa de no investigar els guàrdies civils que van intervenir a les càrregues policials. L'Audiència va ordenar investigar a tres agents d