El barri del Borràs de Castellbell té una nova veïna, la Mariana, la vaca que dissabte es va presentar de sorpresa al barri. Forma part dels animals que es van anar a confiscar fa un mes i mig a Ferreroles Vell i que es van escapar.

La vaca ara fa vida en un espai d'uns 500 m2 entre una nau del Borràs i la carretera que uneix el barri amb el poble. No sempre és fàcil de veure-la perquè s'amaga entre el mur i les herbes, però el farratge amb el qual l'Ajuntament alimenta l'animal i els seus excrements delaten la seva presència. L'alcaldessa Montserrat Badia afirma que és un animal molt tranquil i que el personal municipal que la cuida «li està agafant afecte».

Una veïna del Borràs, Maria Gibert, explica que la vaca «ha distret el veïnat» i que «hi ha hagut molta gent que l'ha vingut a veure». «Els veïns n'estan pendents. Jo dono menjar als gats i prou, però n'hi ha que han portat alguna llesca de pa a la vaca», diu, mentre dues dones que han sortit a llençar la brossa busquen l'animal mirant per sobre el mur que el separa de la carretera.

Gibert afegeix que «des de dissabte han vingut moltes famílies amb els nens a fer fotos a la vaca», que tot i que ara es diu Mariana ben aviat serà rebatejada com a Vilar, segons anuncien els responsables del Santuari Gaia de Camprodon, on l'animal anirà a viure d'aquí a uns dies si tot va tal com està previst.