Centenars de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada en suport als tres empresaris anoiencs, Oriol Soler, Toni Fuster i Roc Aguilera, que van ser detinguts en una operació executada per la Guàrdia Civil i que instrueix el jutjat número 1 de Barcelona. A part dels igualadins, en el marc de l'operació es van fer una vintena més d'escorcolls arreu del país, referents a persones vinculades al president Carles Puigdemont, als preparatius de l'1-O o al Tsunami Democràtic.

Després de la concentració, un grup de manifestants es va traslladar a la caserna de la Guàrdia Civil, on hi havia un ampli dispositiu de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local amb la intenció d'evitar incidents. Aquí, els concentrats ja eren un grup més reduït, que no va arribar a les 200 persones. A l'hora de tancar l'edició, no s'havien produït incidents. Van cridar a favor de la llibertat i contra la repressió.

A la plaça, Marina Llansana, parella d'Oriol Soler, va adreçar-se als concentrats sota el balcó de l'ajuntament. Es va mostrar segura malgrat els moments de tensió que havia passat durant tot el dia amb la detenció de la seva parella a les 8 del matí i escorcolls al seu domicili i a la seva empresa, Lidera. Llansana va assegurar que «l'Oriol [Soler] és un empresari coherent, convençut de les seves idees independentistes i mai no s'ha amagat». Va assegurar, també, que se l'acusa de malversació de fons públics i va recordar que «no pot haver comès aquest delicte perquè mai no ha tingut un càrrec públic». Llansana va explicar que el detingut havia marxat dient que «no es penedeix de res i que no canviaran les seves idees» i ella hi va afegir que «no podem callar davant d'aquesta situació».

Llansana, a part de rebre el suport dels regidors del govern de Junts x I i d'ERC, també va tenir al seu costat Marcel Mauri, vicepresident primer d'Òmnium Cultural, i referent d'una entitat que fa 3 anys que té el seu president, Jordi Cuixart, a la presó. Mauri va etzibar que està «fart de la provocació de l'Estat». Considera, com també indicaven algunes de les pancartes que es podien veure a la plaça, que es tracta d'una revenja. «L'Estat espanyol només entén la repressió», va afegir Mauri, que tot seguit va assegurar «que l'Estat no suporta la diferència, ni la dissidència, ni la llibertat».

Molt molest per la situació, el líder d'Òmnium va indicar que «ens mereixem viure en un país on ho hagis de tenir por que un dia de matinada et truquin a casa i et detinguin».