L'institut Moianès, a Moià, serà pioner a la Catalunya Central a rebre noves eines per lluitar contra l'assetjament a les seves aules, segons expliquen en un comunicat conjunt l'AMPA i el mateix centre. L'anunci arriba setmanes després que des d'un compte a les xarxes socials es denunciïn, de forma anònima, presumptes casos d'assetjament sexual a alumnes per part de docents. A més, en el comunicat afirmen que volen arribar «fins al final» respecte a aquests casos.

Segons asseguren en el comunicat, a partir del gener, a l'institut Moianès s'aplicaran nous protocols del Pla de Centres Lliures de Violències del departament d'Educació de la Generalitat. Amb la inclusió en aquest pla que pretén combatre qualsevol tipus de violència, a partir de l'any que ve el centre educatiu tindrà accés a nous recursos entre els quals hi ha la formació de professionals i xerrades adreçades al claustre, alumnes i famílies.

D'altra banda, a través del també comunicat fet públic ahir expliquen també que des que va sortir a la llum el perfil a les xarxes socials per denunciar, de forma anònonima, l'assetjament sexual d'un professor del centre a alumnes i exalumnes de l'institut, al centre han fet diverses tutories amb els alumnes.

Una altra mesura que va tirar endavant és la creació, ara fa dues setmanes, d'un Espai d'Escolta i Acompanyament per atendre qualsevol persona que es pogués sentir afectada, mantenint la seva confidencialitat.

Respecte al professorat del centre, asseguren que els docents van participar en una xerrada amb una psicòloga especialitzada en prevenció d'abusos sexuals de la fundació Vicki Vernadet.

A més a més, juntament amb els Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, l'Ajuntament de Moià i l'AMPA, s'ha creat una comissió de seguiment d'aquesta situació, que es reunirà periòdicament.