La condemna que ahir va pactar Teo Romero amb la fiscalia i el Fons Català de Cooperació no és la primera que rep.

En concret, l'exalcalde de Santa Margarida de Montbui

Aquest indult va arribar l'any 2010 per a una condemna que es remuntava a l'any 2004.

Aquest últim any, l'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar Teo Romero a una pena de sis anys i un dia d'inhabilitació especial per exercir un càrrec públic. Romero havia presentat un recurs contra aquesta sentència, però va ser desestimat, de manera que la decisió de l'Audiència Provincial es va convertir en ferma i l'indult era l'única opció que tenia per evitar la condemna.

Els fets pels quals se'l va condemnar es remuntaven a l'any 1995 quan Teo Romero va suspendre de sou el qui aleshores era tresorer de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui per una presumpta malversació de fons públics.

En el moment de la condemna, Romero va rebre diverses mostres de suport ciutadà, i fins i tot es va crear una plataforma que li feia costat.

I sis anys després de la sentència, el Govern espanyol va decidir commutar-li la pena d'inhabilitació per «una altra de dos anys de multa, que abonarà en quotes diàries de deu euros, a condició que no torni a cometre delicte dolós en el termini de quatre anys des de la publicació del Reial Decret». En total, la multa que va acabar pagant Teo Romero per aquells fets ascendia a uns 7.300 euros.