La Policia Local de Sant Vicenç de Castellet va detenir divendres a la nit un veí del municipi per ocasionar aldarulls. Els fets van passar a un pis ocupat del carrer Doctor Trias. Els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets després que l'individu ocasionés diferents aldarulls i desordres, i agredís a veïns i policies locals. El consistori treballa amb la propietat de l'immoble que ha denunciat l'ocupació del pis i la judicatura amb la voluntat d'accelerar el desallotjament de la finca.

L'alcaldessa, Adriana Delgado, denuncia que la situació "és insostenible" i demana ajut "perquè ens trobem en una situació molt difícil i desesperant. Ens cal suport policial, institucional i jurídic per frenar les ocupacions delinqüencials que afecten la convivència de manera greu". En aquest sentit, l'Ajuntament està en contacte amb Mossos d'Esquadra per trobar una solució a una ocupació de caràcter delinqüencial reincident.

Frenar les ocupacions

Aquest cap de setmana la col·laboració ciutadana i l'acció de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet han permès frenar una ocupació al carrer Rafael de Casanova en un pis propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. L'Ajuntament està en contacte amb la propietat, que s'ha compromès a col·locar una porta per dissuadir les ocupacions.

Talls de llum

La pressió per evitar les ocupacions de caràcter conflictiu no s'atura al municipi. Durant els darrers dies, Endesa ha tallat el subministrament de llum a diferents immobles dels carrers Roger de Llúria, 69, i Llibertat, 105. L'Ajuntament també manté una relació constant amb la propietat d'aquests pisos que ja han denunciat les ocupacions amb la voluntat d'accelerar-ne els desallotjaments. En aquests casos, són pisos propietats de bancs o grans tenidors.