El conductor que va deixar els seus fills sols al cotxe durant dues hores i mitja, a Manresa, per anar a prendre una cervesa evitarà l'entrada a presó -se li ha imposat una condemna de 9 mesos de privació de llibertat- sempre que se sotmeti a un tractament de «deshabituació de substàncies tòxiques».

Els fets pels quals s'ha condemnat l'home van passar la tarda del 9 d'octubre del 2019 al carrer Sant Antoni Abat, a tocar de l'avinguda Universitària de Manresa. L'home va deixar els seus dos fills, una nena de deu mesos i un nen de tres anys, a l'interior del vehicle, i va anar a prendre una cervesa a un bar de la zona. A més, segons consta en la sentència, el conductor va deixar la clau posada i les portes obertes mentre els infants eren a l'interior del vehicle.

La sentència també destaca que en el moment dels fets l'home patia un trastorn per dependència de l'alcohol i també un trastorn mental que afectava les seves capacitats cognitives.

Davant d'aquests fets, l'acusat ha estat condemnat per dos delictes -un per a cada infant- d'abandonament de menors en concurs. Per aquest delicte, les parts han pactat una pena de nou mesos de presó -inicialment el fiscal demanava que fos condemnat a 11 mesos de privació de llibertat-, però evitarà l'entrada a un centre penitenciari amb la condició que durant tres anys se sotmeti a un tractament de desintoxicació de l'alcohol, participi en un curs de reeducació parental i que durant els dos propers anys tampoc delinqueixi.

En el cas que incompleixi qualsevol d'aquestes condicions, el jutge adverteix que es revocarà el benefici concedit «temporalment» i s'ordenarà el seu ingrés en un centre penitenciari.