El jutjat penal 4 de Tarragona ha condemnat un veí de la Pobla de Lillet, Adams J. C., a 4 anys i un mes de presó per intentar atropellar dos mossos d'esquadra quan fugia a tota velocitat. Els fets van passar el 19 de novembre del 2019 en una rotonda d'accés a l'autovia A-7, a Tarragona.

Segons la sentència a què ha tingut accés Regió7, a les 11.20 h del 19 de novembre del 2019 el berguedà conduïa un BMW a Tar-ragona quan una patrulla de paisà el va reconèixer per una actuació del dia abans. Com que sabien que no tenia permís de conduir ni assegurança, van activar els llums prioritaris i els senyals acústics perquè s'aturés. L'home va fugir per diversos carrers del centre de la ciutat. Els efectius van informar de la persecució per l'emissora i una patrulla va tallar un accés l'A-7, situant el vehicle policial al car-ril d'incorporació. Quan l'acusat hi va arribar, va avançar la resta de vehicles envaint el carril contrari. Un agent va donar-li l'alto, però el condemnat es va dirigir cap a ell, a gran velocitat, obligant-lo a saltar la tanca lateral de l'A-7.

Llavors va seguir la marxa i va fer el mateix amb l'altre agent, al mateix carril però uns metres més enrere i sense reduir la velocitat. El mosso va disparar tres trets als baixos del cotxe i l'acusat va girar agafant l'autovia fins que el vehicle es va aturar per problemes mecànics. La patrulla que el perseguia i una altra dotació el van interceptar i van demanar-li que sortís del vehicle. L'home s'hi va negar, es va aferrar al volant i el van haver de treure mentre donava cops amb les mans i els peus, i cops de cap.

L'home nega els fets

En el judici l'acusat va negar els fets i va dir que creia que el vehicle camuflat dels Mossos el conduïa algú amb qui anteriorment havia tingut problemes. Va admetre que havia sentit trets i va creure que als agents «se'ls n'havia anat l'olla».

El jutge l'ha condemnat a tres anys i vuit mesos de presó per atemptat a agents de l'autoritat amb ús de vehicle de motor, amb l'agreujant de reincidència i atenuant de reparació del dany perquè havia indemnitzat cada agent amb 600 euros. La sentència imposa 5 mesos de presó addicionals per un delicte contra la seguretat viària, amb l'agreujant de reincidència i el comís del vehicle. En canvi, l'absol dels delictes de resistència i desobediència a agents de l'autoritat, de lesions amb instrument perillós en grau de temptativa i de conducció temerària ja que no considera que posés en perill concret la vida ni la integritat d'altres usuaris de la via.

En un comunicat, els sindicat policial USPAC ha explicat que els seus serveis jurídics van personar-se com acusació en aquesta causa «des del primer dia, i van aconseguir l'ingrés a presó i el comís del vehicle». Per contra, lamenta el sindicat, «el departament d'Interior va fer el mateix que el detingut i també es va escapolir de comparèixer en defensa dels companys».

La sentència no és ferma i es pot recórrer en apel·lació a l'Audiència de Tarragona. El condemnat, que arran d'aquests fets es troba en presó provisional des del 21 de novembre de l'any passat, acumulava vuit antecedents policials, una condemna anterior per atemptat a agents de l'autoritat i una altra per conduir amb menyspreu manifest per la vida.

El jutjat penal ha prorrogat la presó provisional fins al límit de la meitat de les penes de presó imposades.