L'Audiència de Barcelona jutjarà dimarts que ve un bagenc, H. K., acusat de traficar amb cocaïna, delicte pel qual s'enfronta a una petició de quatre anys de presó per part de la fiscalia.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, a dos quarts de tres de la matinada del 31 de desembre del 2016 va ser enxampat amb vuit embolcalls de cocaïna en una població del Bages, que no concreta.

Segons el mateix relat de la fiscalia, l'home era al carrer i en adonar-se de la presència d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra va començar a córrer. En el transcurs de la persecució, l'acusat hauria llençat a terra una jaqueta, que ell mateix portava posada.

En l'escorcoll efectuat pels agents a aquesta jaqueta hi van trobar, segons diu el fiscal, un total de vuit embolcalls de plàstic de color blanc que contenien cocaïna.

En total, a la jaqueta es van intervenir 3,808 grams de cocaïna amb un pes brut i una riquesa del 69%, i que, segons càlculs policials, tenia un valor al mercat il·lícit de 58,65 euros.

L'objectiu del processat, assegura el fiscal, era vendre aquesta droga i destinar-la al consum de tercers.

Per aquests fets, el ministeri públic demana per a ell una condemna de quatre anys de presó per un delicte contra la salut pública, relatiu a substàncies que causen un greu perjudici per a la salut, a més d'una multa de 250 euros, que es convertiran en dos mesos de presó si no els abona.