La jutgessa ha enviat a presó els dos detinguts dimecres passat pel cas de violència de gènere que va derivar en una operació antidroga al centre de Berga, que es va portar a terme divendres passat. Els detinguts són dos homes de 23 i 35 anys de la República Dominicana, segons van informar ahir fonts dels Mossos d'Esquadra, que van portar a terme el dispositiu amb la col·laboració de la Policia Local de Berga.

Segons les mateixes fonts, en l'escorcoll que es va fer divendres en un pis del número 5 del carrer dels Àngels, hi van trobar 40 grams de cocaïna i diversos objectes i substàncies per tal de tallar-la i tractar-la. A més a més, en l'habitatge, la policia també hi va trobar un quilogram de marihuana que ja estaria preparada per vendre. També hi havia diversos objectes i material que seria per tenir una plantació de marihuana indoor, com ventiladors, climatitzadors i canonades, encara que en el moment de l'entrada a l'habitatge no estava muntada. Amb tot el material que es va requisar, els agents van omplir dues pick-ups de la brigada de Berga, que el van traslladar fins a les dependències dels Mossos d'Esquadra de la capital berguedana.

L'origen d'aquest cas es remunta a la nit de dimecres a dijous quan els agents van acudir a l'habitatge per un presumpte cas de violència de gènere.

Arran d'aquesta intervenció policial es van fer dues detencions i els agents van sospitar que en aquest pis, que estava llogat, s'hi podia estar cometent un presumpte delicte de tràfic de drogues. Per aquest motiu, divendres passat es va portar a terme l'escorcoll que va finalitzar amb la localització de la droga i els materials per tractar-la.

Actualment, hi ha diligències per un presumpte delicte contra la salut pública i unes diligències, a part d'aquestes, per la presumpta violència de gènere.