Els vigilants municipals de l'Ajuntament de Calaf disposen des d'ahir d'una emissora que els permet comunicar-se de forma directa amb els Mossos d'Esquadra i altres cossos de seguretat i gestors d'infraestructures que formen part de la Xarxa Rescat per coordinar-se amb més eficiència en les seves actuacions.

El 28 de setembre passat, el ple de Calaf va aprovar el conveni amb el departament d'Interior perquè els vigilants poguessin formar part d'aquesta xarxa.

Gràcies a aquest terminal, que anirà connectat directament amb la sala dels Mossos d'Esquadra, permetrà comunicar qualsevol incidència amb més agilitat i també saber qualsevol comunicació per part del cos policia i així actuar i donar millor servei al municipi. Després de l'entrega del terminal, els tres agents municipals van fer un curs de formació per conèixer el funcionament de l'emissora.

El propòsit de la xarxa Rescat és servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.