La Guàrdia Civil ha desarticulat tres organitzacions criminals dedicades al cultiu i tràfic de marihuana als Bages. Les plantacions eren en un habitatge a Castellnou del Bages i en dues naus industrials a Monistrol de Montserrat i a Navarcles. Segons va informar ahir l´Institut Armat, s´han intervingut 3.827 plantes de les organitzacions independents i s´han detingut sis persones d´origen serbi, espanyol i albanès.

Els escorcolls es van fer el 12, 17 i 19 de novembre i a part de les plantes es van intervenir 77 quilos de marihuana a punt per vendre i 60 quilos de maria picada. La companyia elèctrica estima que s´han defraudat un 240.000 Kw/h, que eren usats per subministrar l´energia elèctrica les plantacions.

D´altra banda, els Mossos d´Esquadra van detenir dimecres un home de 27 anys i de nacionalitat dominicana que tenia més de 80 plantes al seu domicili, a Berga. Està acusat de ser el presumpte autor d´un delicte contra la salut pública i de frau elèctric, segons va explicar el cos policial. La investigació va començar a l´estiu arran de sospites que en l´habitatge hi podia haver una plantació. Finalment, els agents van fer una entrada al domicili i, al seu interior, hi van localitzar 81 plantes de marihuana, 159 plançons i marihuana trinxada, sumant en total més de 15 quilos en brut.

Per aquest motiu, van detenir un home que tenia cura de les plantes i vivia a l´habitatge on hi havia les plantes.