La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat ha denunciat a la fiscalia quatre treballadors de Lledoners per presumpte maltractaments a un intern.

Segons va informar ahir la mateixa secretaria tots els indicis apunten que els caps de servei van autoritzar i presenciar un escorcoll integral i una «immobilització injustificada» a càrrec dels altres dos implicats. Després, l´intern va ser traslladat a la presó de Mas d´Enric, a Tarragona. En el reconeixement mèdic preceptiu, d´acord amb el Protocol d´Istanbul per a la prevenció de la tortura, el metge va diagnosticar diverses fractures costals i traumatismes al tronc. L´escorcoll integral, la immobilització i el trasllat a Mas d´Enric van tenir lloc el 2 d´octubre i per indicació dels serveis mèdics, l´intern va ingressar a l´Hospital de Terrassa del tres al nou d´octubre.

Arran de l´incident, a més de posar a disposició de la Fiscalia tota la informació, el Servei d´Inspecció de la secretària de Mesures Penals ha obert una investigació per documentar els fets i proposar les mesures disciplinàries corresponents.

Al marge de possibles conseqüències penals, i com a mesura cautelar, els dos caps de servei que van autoritzar el registre i la immobilització del reclús han estat suspesos del seu lloc de treball, per impedir que puguin interferir en la investigació.

La investigació interna que ha obert Justícia aclarirà si, efectivament, s´han produït unes faltes que cas serien molt greus i que podrien comportar per als quatre funcionaris sancions que van des de la suspensió de funcions fins a sis anys, el trasllat forçós o la separació definitiva de el servei.