Els Mossos d'Esquadra de Manresa han detingut aquest dimecres un home, de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor de dos robatoris amb força en empreses del Bages, un d'ells en grau de temptativa.

La detenció és el resultat d'una investigació oberta el passat 29 de novembre arran dos robatoris amb força a l'interior de dues empreses, un d'ells en grau de temptativa, ubicades a la carretera de Vic de Manresa.

El primer robatori es va produir en un taller mecànic durant la franja horària del migdia. El lladre va trencar una finestra, va poder accedir a l'interior però en activar-se l'alarma va fugir precipitadament sense sostreure res.

Hores més tard, en les oficines d'una empresa de transports, va trencar el vidre d'una finestra i va accedir a l'interior. En aquesta ocasió, va robar noranta butlletes de loteria, tres portàtils i vint-i-un telèfons mòbils.

Després de diverses indagacions els investigadors van concloure que tots dos robatoris havien estat comesos pel mateix autor. Un cop van determinar la seva identitat, la investigació va concloure ahir amb la localització i detenció del lladre.

El mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili del detingut, on es va recuperar gran part del material sostret a l'empresa.

El detingut ha passat avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.